Projectoren en displays

Projectoren en displays zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Of het nu gaat over een  projector of display in de vergaderruimte of over grotere visualisaties zoals in marketing en communicatie toepassingen. Er zijn echter veel projectoren en displays op de markt met elk hun eigenschappen. Vooraleer te beslissen informeer je het best even zodat je de best passende projector of display aankoopt zonder je dit na enkele weken reeds te beklagen.

Onze klanten raden we steeds aan de projectoren even op demo te nemen zodat het duidelijk is wat het best past bij de desbetreffende ruimte. Vanzelfsprekend hebben wij onze ervaring maar toch houden we rekening met uw normen en wensen. Vandaar, om discussie te vermijden en om na enkele jaren nog steeds tevreden te zijn, test het op voorhand even uit!

Hier zijn alvast enkele puntjes te vinden waar je best even over nadenkt. Toch nog vragen? Je weet ons te vinden …

Waar op letten?

De helderheid is een erg belangrijk punt. Hou dus rekening met de locatie waarin een visualisatie gewenst is. Is er veel extern licht? Zijn er veel ramen? Hou dan rekening met een hogere helderheid die benodigd is! Een display heeft hier minder last van dan een projector omdat deze standaard reeds een hogere lichtopbrengst hebben, het licht wordt hier ook rechtstreeks naar u toegestuurd en niet via een wand of projectiedoek.

Echter zijn er bij displays ook verschillende types waar je dient mee rekening te houden. Wens je bv visualisaties in je etalage of andere verlichte plaatsen? Bekijk dan zeker even de transflective of (ulta) high brightness display’s.

Zowel displays als projectoren kunnen verschillende resoluties en aspect ratio’s hebben. Klink dit wat chinees in de oren, geef ons dan gerust een seintje en we komen het met alle plezier even uitleggen. Best hier op voorhand goed over na denken zodat je bronmateriaal optimaal wordt weergegeven onafhankelijk of dit nu een smartphone, tablet, computer of meer specifieke grafische apparatuur is.

Er zijn veel mogelijkheden, zowel via projectie als via display, om grote visualisaties weer te geven. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het bedoeling. Is het vooropgestelde formaat wel toepasselijk voor de bedoeling? Hou rekening dat een te grote visualisatie het geheel soms onoverzichtelijk maakt, een te kleine visualisatie heeft misschien onleesbaarheid tot gevolg.

Wat voor beeldmateriaal zal er het meest worden weergegeven? Foto of tekst? Meest donker of licht getint? De ene resolutie is de andere niet, softwarematige blend is beter voor witte contrasten, hardwarematige blend beter voor zwarte contrasten.

image26

Displays

Voor in een vergaderzaal bestaan er meerdere oplossingen op gebied van displays. Geef maar een gilletje indien je meer info wenst!

IMG_20160825_150200

Videowall

Zoek je een echte aandachtstrekker? Wil je je bedrijf in de kijker zetten? Een brééd gamma volledig weergeven? Mogelijkheden genoeg, kan onder andere ook met behulp van een videowall aan displays of meerdere projectoren perfect geblend. Hou zeker rekening met het type content/beeldmateriaal vooraleer tot een beslissing over te gaan!

EpsonProjecta-projectie

Projectie

Projectie kan zowel uit 1 als uit een geheel project van projectoren bestaan die versmelten tot één prachtig resultaat. Touch nodig? Blend nodig? Short Throw? Alles kan, geef maar een seintje indien je even de mogelijkheden wenst te horen.

Techworks laat technology voor u werken!

We kennen niet enkel de nieuwste maar ook de ruim gekende technologieën op de markt. We helpen je aan de best passende oplossing, gegarandeerd!
Contacteer ons hier!