Nieuwe clickshare firmware

Er is net een nieuwe clickshare firmware gelanceerd. Dit voor zowel de CS-100, CS-100 huddle, CSE-200, CSE-200+ en CS-800 m.a.w. voor de volledige clickshare familie. Deze update is niet zo relevant voor de meeste gebruikers enkel indien er gebruik gemaakt wordt van netwerk integratie. Wat meer informatie omtrent netwerkintegratie kan je hieronder terugvinden.

De firmware update zorgt ervoor dat de 5GHz band voorrang krijgt op de 2.4Ghz band bij netwerkintegratie. Ook is het scannen, m.a.w. de connectie met de button, geoptimaliseerd. Onze techniekers raden wij steeds aan de 5Ghz band te gebruiken, ook bij stand-alone modus, omdat er hier over het algemeen een grotere bandbreedte beschikbaar is. Lees hieronder hoe je dit kan nazien.

Clickshare – wat is netwerk integratie?

Netwerkintegratie bij clickshare betekent iets meer dan enkel een UTP kabel inpluggen. Dit type van netwerkconnectie is handig voor het onderhoud en nazicht van de clickshare m.a.w. je kan vanop afstand de clickshare beheren.

Met netwerkintegratie wordt eigenlijk bedoeld dat de antennes van de clickshare uitgeschakeld worden en dat de button(of app) vanaf nu connectie maakt met de clickshare base unit vanaf de lokale acces points m.a.w. via net standaard bedrijfsnetwerk.

Waarom wordt dit toegepast? Indien je bv veel gebruik maakt van mobiele toestellen is het handig indien de clickshare in het netwerk geintegreerd is. Via deze manier hoef je niet steeds het wifi netwerk aan te passen naar de clickshare om te kunnen presenteren. Veel mensen maken automatisch een wifi connectie met het bedrijf zodra ze binnen komen, denk maar aan eigen personeel, via deze manier zijn de clickshare meteen zichtbaar en kunnen ze dus meteen presenteren zonder het desbetreffende clickshare wifi te moeten selecteren.

Een bijkomende reden voor netwerk integratie is in grotere bedrijven of locaties waar er reeds een overdosis aan netwerkconnecties zijn bv access points, draadloze printers, routertjes, …

Clickshare – 2.4 Ghz of 5.0 Ghz band gebruiken?

Welke frequentieband / kanaal gebruik ik het best? Een veel gestelde vraag waar we een erg uitgebreid antwoord op kunnen geven maar we houden het beperkt om uw aandacht te behouden :). Iedereen kent intussen de beperkingen van draadloos presenteren, namelijk video. Het theoretisch maximum van draadloze oplossingen, of dit nu clickshare of iets anders is, is 30 fps. (uitgaande dat de toestellen werken op de meest voorkomende 2.4 of 5.0 Ghz band). Deze 30 fps (frames per seconde) zijn echt het maximum die haalbaar is. In het overgrote merendeel van de gevallen wordt dit niet gehaald en is dit aan een te lage kant om deftige, lees hoge resolutie, video’s weer te geven. Onze technieker gaan standaard de lokale netwerkbezetting nazien. Dit kan met gratis tools zoals inSIDDer of dergelijke. Via deze manier zie je meteen welke band en welk kanaal het meeste ruimte beschikbaar heeft en dus ook de beste video zal toelaten.

Bovenstaande beperking is een belangrijke reden waarom wij steeds klanten aanraden een vaste connectie, bv hdmi, te voorzien in de ruimte. Via deze manier kan er hiervan gebruik gemaakt worden indien men bv een bedrijfsfilm of marketing film wenst af te spelen. Ook steeds handig om bv een teambuild te organiseren en voetbal, euro-song te bekijken met de medewerkers… 🙂

Netwerk integratie whitepapers?

Onderstaand vind je een whitepaper (pdf) met meer informatie omtrent netwerk integratie voor clickshare. Er bestaan vele mogelijkheden zoals stand-alone, private network, integrated, … heb je nog vragen? Shoot, we helpen je graag!

Whitepaper netwerk integratie

Clickshare security whitepaper