De huidige etalages zijn in een razend tempo de stap naar digitaal aan het maken. Je ziet de professionele displays, beter gekend als beeldschermen, overal te voorschijn komen. Enkele belangrijke opmerkingen zijn echter de kwaliteit van het display dat wenselijk is voor een specifieke etalage. Een standaard huiskamer tv heeft niet genoeg lichtsterkte om zichtbaar te zijn overdag. Als eens geprobeerd het nieuws te bekijken ‘s middags zonder het te verduisteren?

Enkele belangrijke factoren waar wij opletten bij het bezoeken van onze klanten:

  • orientatie
  • glaskwaliteit
  • overliggende gebouwen
  • aanwezige verlichting
  • gewenste zichtbaarheid klant

Deze bepalen samen welk formaat en welke helderheid aan te raden is.

 

Wat is nu juist die helderheid?

Enkele cijfers. Een standaard huiskamer tv heeft een lichtopbrengst van ongeveer 200 cd/m² wat erop neerkomt dat alles goed leesbaar is in de omstandigheden waarin een consument zijn toestel gebruikt m.a.w. s’avonds of anders verwoord, niet in heldere omstandigheden. De professionele displays veel gebruikt in vergaderzalen hebben een standaard lichtopbrengst rond de 350 cd/m², dit doordat een vergaderruimte normaal helderder verlicht is dan een “woonkamer”. Weet je nog toen het licht uit moest doen je een projector(beamer) wou gebruiken? Dit is toch wel verleden tijd…

De displays ontwikkeld voor etalages hebben lichtopbrengsten vanaf 2500 cd/m² tot 7000 cd/m². Afhankelijk van de gewenste toepassing en situatie, zoals bovenaan beschreven, wordt dus een bepaald type aangeraden. Er zijn ook vele displays op de markt met een lagere lichtopbrengst dat dit. Onze ervaring is hier echter: lager dan 2500 cd/m² is niet aan te raden in de etalage!

Waarom displays in de etalage plaatsen?

Hier zijn uitgebreide redenen voor gaande van automatisch tot tijd & kosten besparend en van altijd up-2-date tot alles-mogelijk. Verdere informatie kan je terugvinden in onze volgende blog. Volg ons dus zeker. Wens je sneller informatie? Contacteer ons gerust! 

Meer informatie?

Wil je even de mogelijkheden bekijken om jouw etalage in te richten? Bekijk dan zeker even: https://www.techworks.be/etalage-communicatie/

Of ben je een vastgoedkantoor / reiskantoor en wens je even inspiratie op te doen? Bekijk dan zeker even volgende pagina: https://www.techworks.be/inspiratiehoekje/