Clickshare family - pairen en updaten

Regelmatig brengt Barco een nieuwe firmware update uit voor de verschillende clickshare units. Deze updates zorgen ervoor dat je clickshare steeds compatibel is met de nieuwe besturingssystemen en lossen meestal ook enkele gemelde problemen op. Indien je toestel niet geconfigureerd is voor automatische updates uit te voeren installeer je deze dus het best zelf. Deze installatie is door Barco erg eenvoudig gemaakt maar hieronder beschrijven we toch even kort hoe je dit het best kan uitvoeren.

Het pairen van buttons is aan de button zeggen van “jij moet connecteren met deze clickshare” en ook zeggen van “deze grote aanpassingen hebben we doorgevoerd”. Concreet dien je dit pairen niet al te vaak uit te voeren. Dit is vooral noodzakelijk indien je de frequentieband aanpast waarop je clickshare actief is of indien je enkele belangrijke eigenschappen aanpast zoals SSID, audio eigenschappen, … Repairen is ook nodig voor het initialiseren van (nieuwe) buttons met een base unit. Heb je bv bijkomende buttons gekocht? Dan moet je even laten weten met welke base unit ze moeten communiceren. Hieronder verdere informatie hoe je dit pairen eenvoudig kan uitvoeren.

Het updaten van de clickshare firmware kan op verschillende manieren gebeuren.

  • auto update bv om middernacht of bij opstarten clickshare.
  • manuele update door op de optie”update” te klikken in de clickshare configurator, dit lukt vanzelfsprekend enkel indien er internet connectie is.
  • manueel uploaden door op de optie “upload new firmware” te klikken in de clickshare configurator
  • manueel uploaden door middel van een USB stick die je vooraan in de unit plaatst

Voor optie 1 of 2 dien je enkel in te loggen in de clickshare configurator en in het menu naar “support & updates” te surfen.

Voor optie 3 of 4 moet je eerst de laatste clickshare firmware versie downloaden. Dit kan het eenvoudigst via deze website (klik hier). Eens gedownload kan je ofwel inloggen in de clickshare configurator (optie 3) en bij “support & updates” kiezen voor “upload new firmware” of kan je de nieuwe firmware op een usb stick plaatsen en deze vooraan in de base unit pluggen (optie4). Let er bij dit laatste op dat je de naamgeving wijzigt van het “.ipk” bestand naar “clickshare_firmware.ipk”

Updating CSM-1 and CSC-1

Updating CS-100 and CSE-200

Het pairen van de clickshare buttons kan op verschillende manieren gebeuren.

  • via de clickshare button manager (wordt binnenkort vernieuwd!)
  • door het inpluggen van de buttons in de base unit

Voor optie 1  dien je de clickshare button manager software te installeren. Hou er rekening mee dat de huidige versie niet meer officieel ondersteund wordt door Barco! Men is momenteel aan het werk aan een nieuwe release. Klik hier voor verdere info op de Barco website.

Voor optie 2 dien je enkel de buttons in te pluggen in een USB-poort van de base unit. De button zal beginnen met knipperen. Eens de button stopt met knipperen (en volledig wit is) is het pairen compleet. Er zal ook een boodschap zichtbaar zijn op het display/projectie met de status van het pairen!