De clickshare app, wat is het en waar downloaden?

De clickshare app is de “virtuele clickshare button” specifiek ontwikkeld voor de smartphone en tablet gebruikers onder ons. Dankzij deze app kan je het echte BYOD(bring your own device) ervaren.

De clickshare app is, zoals het woord het zegt, een applicatie van Barco die (gratis) te installeren is vanaf Google Play of de Apple Store. ter info: De download links kan je onderaan deze blog terugvinden. Deze virtuele knop laat je op een erg eenvoudige en intuïtieve manier uw documenten delen en dus weergeven op het grote scherm. Dit of je nu werkt met een projector of display. De clickshare app is overkoepeld voor zowel de android als apple gebruikers onder ons maar heeft inderdaad zijn beperkingen tot de Airplay functionaliteit en MirrorOp mogelijkheid die full mirroring toe laten! Deze laatste 2 zijn te gebruiken vanaf de Clickshare CSE-200, dus ook op de CSC-1 en CSE-800, maar zijn niet mogelijk op de kleinste telg uit de familie namelijk de CS-100.

Concreet:

  • CS-100 -> clickshare app
  • CSE-200 -> clickshare app, Apple airplay, Android Mirrorop
  • CSC-1 -> clickshare app, Apple airplay, Android Mirrorop
  • CSE-800 -> clickshare app, Apple airplay, Android Mirrorop

Het nadeel van deze app’s is dat je je wifi dient te verbinden en dus niet intern kan surfen op het intranet. Als oplossing heeft Barco hier de netwerkintegratie mogelijkheid voor ontwikkeld. Concreet schakel je de bestaande antennen uit en maak je gebruik van de bestaande bedrijfs-wifi-infrastructuur m.a.w. je kan surfen en presenteren gelijktijdig. Let op, dit lukt niet op de CS-100!

Heb je vragen? Hulp nodig bij netwerkintegratie? Of gewoon hulp bij integratie van clickshare? geef maar een seintje.

Clickshare wordt veel verkocht als “plug & play” maar mits correcte configuratie en afregeling kan je pas echt gebruik maken van de optimale draadloze snelheid en alle mogelijkheden die er zijn.

meer info? Contacteer je lokale verantwoordelijke links bovenaan zichtbaar!