Panasonic videowall

Videowall aansturing – synchroon*resolutie*bezel*loop-through

Veel verkrijgen we de vraag omtrent videowall aansturing. Wat is er juist nodig? Wat is een loopthrough? Hoe kan je zorgen dat alles synchroon werkt m.a.w. dat het ene display exact dezelfde timing heeft als het andere?

Iets dieper into display’s

Om deze vragen kort te beantwoorden gaan we eerst iets dieper in op het benodigde type display. Er bestaan meerdere types display’s die de benaming “videowall display” hebben. Concreet komt dit er op neer dat deze display’s een smallere “bezel” hebben dan standaard display’s (de bezel is de omranding van het display) en dat ze een “loopthrough” hebben (het ontvangen videosignaal kunnen ze doorsturen ze naar het volgend display).

de Bezel

bezel

Deze “bezel is een grote factor in het bepalen van het benodigde budget, zo is het mogelijk om van een standaard bezel van ongeveer 15mm, naar een bezel van 0,85mm te gaan, of met andere woorden een bezel-to-bezel van 1,7mm! Dit laatste heeft natuurlijk een prachtig beeld tot gevolg met zo goed als naadloze overgang. Hou echter rekening met de verwoordingen voor de bezel bij aankoop van een display, zo is er bijvoorbeeld super narrow, ultra narrow, ultra ultra narrow, … elke leverancier heeft zijn eigen verwoording en nieuwere modellen horen natuurlijk een nog klinkendere naamgeving te hebben …

de Loop-through

De loopthrough” van een videowall zorgt ervoor dat het videosignaal van het ene display naar het andere kan doorgestuurd worden en waarbij elk display zijn eigen stukje weergeeft.. Het grote voordeel is dat er via deze manier maximum 1 player nodig is om de videowall aan te sturen. Het nadeel is wel dat via deze manier de resolutie van de totale videowall beperkt is tot de bandbreedte op de loopthrough en tot de output resolutie van de player. Via deze manier is er wel een mooi “synchroon” resultaat daar er maar sprake is van 1 player, m.a.w. 1 bron.

de synchronisatie

Het is ook mogelijk de videowall aan te sturen met per display een afzonderlijke player, via deze manier heb je steeds een maximale resolutie enkel bepaald door de beperking van je display, het moeilijke is hier steeds de synchronisatie van de verschillende display’s. Uit onze ervaring verkiezen wij hier steeds met een on-premise oplossing te werken waarbij er sprake is van een eigen NTP server en vast kristallen klokje in de players. Via SAAS zijn er hoogstwaarschijnlijk problemen met de synchronisatie! Is het verschil je niet meteen gekend tussen saas en on-premise? Bel ons even op of lees wat details op onze digital signage pagina.

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk met specifieke servers een videowall aan te sturen of met “computers “met erg uitgebreide videokaart. Wil je externe inputs kunnen weergeven? Beveiligingscamera’s, informatie van bijkomend lan netwerk? Alles kan maar we stellen voor dat je onze even contacteert om dit vrijblijvend te bespreken. Alles in 1 blog bericht typen zou ons (nog) verder leiden!

Vragen, tips, aanvullingen? Laat het ons ook weten a.u.b.!